Република СрпскаСрбија

У сусрет празнику поводом Дана српског јединства снимљена пјесма „Српкињица једна мала“ (ВИДЕО)

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон изјавио је данас да треба обиљежавати 15. септембар и Дан српског јединства, слободе и националне заставе, јер су поред језика, писма и културе за идентитет важни и државни симболи, попут химне и заставе.

„Многи народи у свијету имају Дан заставе деценијама, понеки и вијековима. Имају Американци, Руси и многи други. Нажалост, дуги низ година Срби и Србија нису имали тај дан. Зато је велика ствар што је прије три године на приједлог предсједника Александра Вучића одлучено да 15. септембар буде Дан српског јединства, слободе и националне заставе“, рекао је Гујон.

Говорећи у Историјском музеју Србије, на промоцији спота за традиционалну пјесму „Српкињица једна мала“, коју је у новом аранжману снимила пјевачица Бранка Зечевић поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, Гујон је подсјетио да је 15. септембра 1918. године пробијен Солунски фронт у Првом свјетском рату, чиме је почело ослобађање Србије, али и Европе.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!