Требиње

Требиње обара нове рекорде у туризму

Најјужнији град Српске Требиње је и ове године забиљежило нове рекордне туристичке резултате, а љетна туристичка сезона од почетка јуна до краја августа била је боља од прошлогодишње за око 8,5 одсто, саопштено је у Туристичкој организацији Требиња.

Према подацима којима располаже ова јавна установа, у мјесецима љетне туристичке сезоне 2023. године евидентирано је укупно 70.749 регистрованих ноћења туриста, што је за око 8,5 одсто више у односу на упоредни период протекле године када је евидентирано укупно 65.420 ноћења туриста.

Сумирајући љетни период, кажу да се, закључно с августом, укупна цифра регистрованих ноћења туриста попела на 131.817, што је за 13,5% више у односу на првих осам мјесеци 2022. године, када је евидентирано укупно 116.139 регистрованих ноћења туриста.

“Према тренутном стању, извјесно је да ће Требиње, уколико се не десе неке непредвиђене екстерне околности на које се не може утицати, забиљежити и нову рекордну туристичку годину и још једном исписати историју када је у питању област туризма у нашем граду”, каже Мирјана Путица, директорица Туристичке организације Требиње. Највећи број регистрованих ноћења за првих осам мјесеци забиљежили су туристи из Србије, затим домаћи туристи, те туристи из Турске, Црне Горе, Хрватске и Грчке.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!