Друштво

Најбоље ђаке Источне Херцеговине угостио предсједник Скупштине Србије (ФОТО)

У низу посјета дјеце из региона Београду, ученици и њихови пратиоци из Херцеговине – Република Српска и представници њихових завичајних удружења из Београда, имали су прилику да посјете Дом Народне скупштине, гдје их је поздравио и пожелео добродошлицу предсједник Народне скупштине др Владимир Орлић.

Орлић је у свом обраћању изразио задовољство што има прилику да поздрави ученике из Херцеговине, који су, како је рекао, код своје куће.

„Овај Дом као што знате припада, не само свим грађанима Републике Србије, он припада свакоме ко је дио нашег народа, гдје год да живи. Добро нам дошли!“

Поручио је да сама Народна скупштина представља историјски и културни споменик и свједочи о постајању и трајању наше државе и народа.

Додао је и да Дом Народне скупштине представља мјесто гдје се спроводи државна политика, која подразумијева изградњу државног и националног самопоуздања кроз јасне резултате.

„Том политиком данас водимо рачуна и о нашој блискости, чувамо своју културу, језик, његујемо своје ћириличко писмо и бринемо о сваком човјеку, а посебно нам је битно да ту бригу покажемо за припаднике српског народа, гдје год да они живе.“

Додао је да држава води политику јачања Србије, која се огледа кроз отварање фабрика, градњу аутопутева и жељезница, али и кроз улагања у школе, универзитете, нове технолошке паркове и институте, клиничке центре.

„То је све ваше и оваква политика је усмјерена и према вама, ту и такву политику у Србији предводи предсједник Републике Србије Александар Вучић, спроводи је Народна скупштина, а реализује је Влада Србије.“

Захвалио се организаторима и замјенику предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Милимиру Вујадиновићу, који су омогућили дјеци боравак у Србији.

ФОТО:Народна Скупштина Републике Србије

Орлић је послао поруку ученицима да искористе ове дане да упознају љепоте Србије и да осјете њену љубав.

„Сви ми знамо да са љубављу коју ви имате за Србију, мало шта на овом свијету да се пореди може. Увијек гледајте и ви шта можете да за своју Србију учините, а да знате у њу сте, као и сваки град у њој, свако мјесто, а посебно у овај Дом, увијек више него добродошли, јер ово је ваша кућа“, закључио је Орлић.

Подијели...
Извор
НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!