Црна Гора

Несвакидашњи покушај пљачке. Прокопан тунел до депоа Вишег суда у Подгорици

Предсједник Вишег суда у Подгорици Борис Савић изјавио је дошло до провале у депо тог суда путем прокопаног тунела испод зграде, али да је пописом констатовано да, како је рекао, готово ништа не недостаје.

– На добро сакривеном мјесту пронађен је отвор тунела, који је морао бити прављен дужи временски период. Увиђај је завршен, не знамо шта се могло све десити да тај отвор није примијећен. Нама је најважније да смо затворили нешто што је представљало опасност – рекао је Савић на конференцији за новинаре.

Негирао је наводе појединих медија да је украден лаптоп корејског “краља криптовалута” До Квона, јер се он ни не налази у депоу.

– Истина је да су у Вишем суду у просторијама депоа тог суда затечени трагови других лица. Одмах је обавијештена полиција, која је након извршеног увиђаја дошла до исте констатације. Спроведен је попис, који је трајао до раних јутарњих сати. Констатовано је да готово ништа не недостаје – рекао је Савић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Према његовим ријечима, забуну је створило то што ствари нису биле на мјесту и да је прегледом предмета констатовано је да су испретуране. Савић тврди да чак и да су неке ствари нестале то не би била ненадокнадива штета јер су, како каже, докази извјештачени.

Црногорски Јавни сервис објавио је фотографију отвора тунела који води до депоа Вишег суда.

Медији су јуче објавили да се сумња да је обијен депо Вишег суда у Подгорици, у којем је само у посљедње двије године смјештено девет и по тона разних врста дрога.

Савић каже и да је у медијима изнесено много неистина.

Подијели...
Извор
ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!