ЗанимљивостиЦрна Гора

Дао отказ у општини јер није радио ништа. Осјећао се бескорисно и сувишно

Мојковчанин Илија Влаовић дао је отказ у Општини Мојковац јер ништа није радио и јер сматра да његово радно мјесто није потребно.

Влаовић, који је по струци професор географије, засновао је радни однос у Општини Мојковац 9. децембра 2022. године, а захтјев за раскид уговора о раду поднио је 18. јануара ове године.

Влаовић је потврдио да овај несвакидашњи и неуобичајен потез није шала, те да је заиста дао отказ јер му послодавац није давао радне задатке.

Он је био запослен на радном мјесту савјетника, али каже да не зна за шта и чији савјетник.

У захтјеву за раскид уговора упућен предсједнику Општине Мојковац Веску Делићу, у који су црногорски медији имали увид, Влаовић наводи да је склопио уговор са Општином преко јавних радова које расписује Завод Црне Горе као стручно оспособљавање на шест мјесеци.

“Разлог раскида уговора је јер се надлежни за мој сектор, гдје сам добио распоред, нису удостојили за мјесец дана да ми нађу радни задатак. Осјећао сам се бескорисно и сувишно. Ако сам добио прилику да се усавршавам, сматрам да би то требало и да се спроведе у дјело, а не да своје радно вријеме проводим сједећи без икаквих радних обавеза”, казао је Влаовић.

Каже да се обраћао надлежној за његов сектор у више наврата и тражио радно задужење, али да га није добио “вјероватно зато што послодавац нема шта да му да да ради”.

“Самим тим сматрам да ово моје радно мјесто није потребно и зашто бих ја онда узимао плату коју не заслужујем. Сматрам да би било хуманије да се тај новац уплати дјеци у Дому у Бијелој или социјално угроженим породицама”, каже Влаовић, преноси Побједа.

Он апелује на људе у Општини Мојковац да “не слиједе претходну власт уз подсјећање да су се сви борили против корупције”.

” У Општини Мојковац има велики број непотребних радних мјеста и због таквих који воле да сједе и ниша не раде а да примају плату ми се налазимо ту гдје јесмо. Такође сматрам да је моја држава Црна Гора и поштујем њена обиљежја, а ово што раде наши представници превазилази све границе. О свему овоме обавестићу надлежне органе Црне Горе да се позабаве провером радних мјеста у Општини Мојковац као и медије. Још једном наводим да сам дао отказ јер нисам ништа радио и сматрам да ово радно мјесто није потребно”, закључио је Влаовић у захтјеву за раскид уговора.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!