Невесиње

Отказ полицајцу из Невесиња осумњиченом да је лажирао своју отмицу. У потрагу било укључено 500 људи

Дисциплинска комисија Одјељења за првостепени дисциплински поступак Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске окончала је првостепени дисциплински поступак против полицајца Милоша Граховца, те му је изречен прекид радног односа.

Саопштено је то из МУП-а, уз навођење његових иницијала.

Њему је, како се додаје из МУП-а Српске, изречена дисциплинска мјера прекид радног односа због теже повреде радне дужности, а која се односи на понашање у служби или изван службе које нарушавања углед Министарства.

Милош Граховац из Невесиња, који је у мају 2022. године нестао и потом након неколико дана пронађен, слагао је полицији да је отет и да је над њим почињено разбојништво.

У потрагу за њим било је укључено 500 људи.

Из Полицијске управе Требиње, наводећи иницијале у јуну прошле године саопштили су да га терете за лажно пријављивање кривичног дјела.- Против М.Г. године Окружном јавном тужилаштву у Требињу поднесена је допуна извјештаја о почињеном кривичном дјелу лажно пријављивање кривичног дјела. Наведено лице се сумњичи да је дана 30. маја ове године лажно пријавило извршење кривичних дјела разбојништво, противправно лишење слободе и кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја – наводи се у саопштењу полиције.

Граховац је након четири дана потраге пронађен везан поред пута, а казао је истражиоцима да су га отеле четири непознате особе које су га одвеле у неку кућу гдје су га данима малтретирали, тукли и држали без воде и хране те му отели око 3.000 КМ.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!