Република Српска

Већи број припадника ЕУФОР-а стигао синоћ у Мостар

Јуче у вечерењим сатима један дио припадника међународних војних снага смјестио се у једном мостарском хотелу у центру града.

Да ли је у питању појачано присуство због најављенијх протеста данас на ентитеској граници између Мостара и Невесиња нисмо успјели сазнати.

На ентитетској линији на магистралном путу Мостар – Невесиње данас у 18 часова биће одржано протестно окупљање и тридесетоминутна обустава саобраћања након што је забрањено протестно окупљање испред Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву у знак подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Организатори су позвали грађане са подручја источне Херцеговине да се у што већем броју окупе сутра на ентитетској линији код Невесиња и искажу своје незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Организатори на скупу очекују грађане из Берковића, Љубиња, Билеће, Требиња и Невесиња.

Протести ће бити одржани и на граници са Федерацијом у Добоју, у општини Лопаре на граници која се налази на магистралном путу М18 између Прибоја и Тузле, као и у Источном Сарајеву.

Полицијска управа Нови Град, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, рјешавајући по захтјеву Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ за одржавање јавног скупа испред Суда и Тужилаштва БиХ, 1. септембра, донијела је Рјешење о забрани јавног окупљања, из разлога неиспуњавања формалних услова, као и из безбједносних разлога.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!