Требиње

Огласили се из туристичког комплекса “Град сунца” поводом навода тровања дјеце хлором

Туристички комплекс “Град сунца” Требиње, који послује у оквиру пословног систем “Свислајон-Таково”, огласио се након што је осморо дјеце примљено у требињску Болницу са знаковима тровања.

Из овог Пословног система наводе да овај туристичко-рекреативни комплекс има све неопходне, законски потребне акте о процјени ризика на купалиштима, издате од овлашћених органа, да дневно врше контролу квалитета воде и да посједују све неопходне анализе од Института за јавно здравље, које показују све параметре у референтним вриједностима.

“Јавност обавјештавамо да је дошло до прекида напајања електричном енергијом, због чега су аутоматска постројења за хлорисање воде била ван функције. Доласком напајања електричном енергијом поново је успостављена функција аутоматског хлорисања воде, те сумњамо да је створен ваздушни чеп са прекомјерном количним хлора. Сумњамо да је прекомјерна количина хлора у ваздуху узрок инцидента на дјечијем језеру, док су сва остала језера неометано и безбједно функционисала. На свим језерима у оквиру комплекса, па и на дјечијем параметри воде су били у границама референтних вриједности”, саопштено је из Града Сунца.

Наводе да су обавијештене све надлежне институције како би се утврдио прави узрок овог догађаја.

Додали су, да су дјеца која су имала реакцију, уредно хоспитализована и добро се осјећају.

Подијели...
Извор
Билећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!