Друштво

Бивша директорица предузећа „Комус“ Билећа огласила се саопштењем за јавност

Данијела Капор , директорица Комуналног предузећа „Комус“, поднијела је оставку на функцију коју је обављала. Тим поводом огласила се саопштењем за јавност које преносимо у цјелости.

„Јавност је већ одавно упозната са проблемима „Комуса“. Док се сусједне општине баве развојем предузећа и унапређењем процеса рада, ми се нажалост бавимо његовим опстанком. „Комус“ већ дуже вријеме не располаже адекватном опремом за обављање дјелатности, као ни довољним бројем радника на одржавању градске чистоће. Испровоцирани честим кашњењем плата и отежаним условима рада било их је немогуће задржати на постојећим пословима.

Морам да кажем да сам потрошила огромно вријеме и енергију водећи исцрпне разговоре са већинским власником о значају овог предузећа. Мој рад се претворио у просјачење, мољакање, импровизовање и проналажење тренутних рјешења. Подршка и заинтересованост од стране већинског власника појавила се са великим закашњењем.

Негативни коментари и огорченост грађана на управу „Комуса“ је донекле оправдана, иако знам да међу њима има оних који препознају праву позадину ових дешавања. За оне који не знају или не желе да знају, хоћу да кажем да приход од услуга које вршимо никада није био довољан за несметано функционисање предузећа. Без редовног прилива средстава од стране већинског власника никада није било могуће исплатити плате радницима.

Такође, сматрам да се вишком запослених и прерасподјелом радних мјеста требало кренути много раније, али не од „Комуса“, јер стање у коме се тренутно налази није посљедица само моје одговорности”, рекла је Данијела Капор.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
РАДИО БИЛЕЋА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!