Политика

Говедарица запријетио неучествовањем у раду скупштине ако се не повуче спорни закон

Шеф посланичког клуба Српске демократске странке Вукота Говедарица сматра да Влада Републике Српске треба да повуче захтјев из скупштинске процедура.

„Уколико влада не повуче закон из скупштинске процедуре до даљњег ми из опозиције не треба да учествујемо у раду скупштине и све своје активности треба да усмјеримо на обарању тог закона“, истакао је Говедарица.

„Ми ћемо тражити повлачење предлога закона о измјенама Кривичног закона Републике Српске у коме се угрожава право и слобода говора не само новинара него и сваког човјека у Републици Српској“, казао је Говедарица.

Он наглашава да је то удар на све наше грађане и то смо упозоравали током расправе о поменутом закону, пише бањалука.нет.

„Уколико влада не повуче закон из скупштинске процедуре до даљњег ми из опозиције не треба да учествујемо у раду скупштине и све своје активности треба да усмјеримо на обарању тог закона па и великим протестима ако затреба, који треба да се организују на јесен“, казао је Говедарица.

Он је мишљења да се спорним законом практично законски уводи тоталитаризам у коме те “кадија тужи, кадија суди”.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!