Требиње

Завршена церемонија отварања радова на изградњи нове болнице у Требињу (ФОТО/ВИДЕО)

Уз присуство највиших званичника и грађана Републике Српске, у Требињу је данас положен камен темељац за изградњу нове Болнице Требиње.

Пројектом је предвиђена изградња савремене здравствене установе у Требињу са пратећим објектом техничког блока и другом пратећом инфраструктуром, а која ће бити од изузетног значаја за пружање квалитетних здравствених услуга, по највишим стандардима, грађанима Града Требиња и сусједних градова и општина.

Нови болнички комплекс простираће се на површини од 41.080 метара квадратних и садржаваће савремени објекат болнице, пратећи објекат техничког блока, надстрешницу за санитетска возила, као и комплетно уређене припадајуће колске и пјешачке комуникације, заједно са паркинзима и зеленим површинама. Укупна површина објекта болнице (са техничким блоком и надстрешницом за санитете) је 17.826 метара квадратних.

Нова болница имаће више од 20 служби и одјељења и 223 кревета, а предвиђена је медицинска опрема која треба да задовољи стандарде модерне болнице изграђене у складу са посљедњим технолошким достигнућима, по високим медицинским стандардима и адекватна за пружање планираних медицинских услуга.

Подсјећамо, уговор за реализацију овог пројекта свечано је потписан у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, 09. фебруара 2023. године, са заступником изабране групе понуђача „ХЕРЦ ГРАДЊА“ д.о.о. Билећа. Укупна вриједност овог пројекта је 128.448.448,83 КМ са ПДВ-ом. Средства за реализацију пројекта се обезбјеђују из буџета Републике Српске.

Влада Републике Српске и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске опредијељени су за изградњу нових болничких капацитета и набавку медицинске опреме, сходно плану развоја болничких здравствених установа. Након новоизграђене Болнице у Бијељини, реконструисаног и изграђеног Универзитетског клиничког центра Републике Српске, новоизграђене и опремљене Болнице у Источном Сарајеву, изградње нове Болнице у Добоју, као и реконструкције болница у Фочи и Зворнику, нови корак јесте савремени болнички комплекс у Требињу.   

Комплетан снимак свечане церемоније можете погледати на каналу РТРС-а:

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!