Требиње

Шеранић: Изградња нове болнице у Требињу велика ствар за Херцеговину, али и цијелу Српску (ВИДЕО)

Изградња нове болнице у Требињу велика је ствар за Херцеговину, али и цијелу Српску рекао је Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, гостујући у нашем Јутарњем програму.

– Постојећа болница је стара преко 70 година. Рок изградње је до двије године, а вриједност нове болнице је 128 милиона евра – нагласио је Шеранић. 

У Требињу ће данас бити положен камен темељац за изградњу нове болнице у Требињу, уз присуство највиших званичника и грађана Републике Српске.

– Нова болница имаће много веће капацитете него што је то сада случај, и биће опремљена са савременим хируршким салама. Здравствени радници имаће један комфор у свом послу, додатну едукацију, неће имати потребу да иду из Требиња, као и сви грађани ове регије, све оно што је неопходно за живот једне болнице, имаће доступни у новом објекту – рекао је Шеранић.

Истакао је да су средства за нову болницу обезбијеђена из буџета Републике Српске.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!