Гацко

Крај гатачким мукама. РиТЕ Гацко набавља систем за пречишћавање вриједан 70 милиона КМ (ФОТО/ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Гацку са в.д. генералног директора РиТе Гацко Максимом Скоком и начелником ове општине Огњеном Милинковићем о плановима за даљи развој РиТЕ.

Вишковићу је уручено посебно признање за развој Рудника и термоелектране Гацко.

ФОТО:Twitter/Републике Српске

– Договорили смо набавку система за пречишћавање угља, вриједног 70 милиона КМ, који ће омогућити ефикаснији рад РиТЕ Гацко и мању емисију штетних гасова – рекао је Вишковић након разговора са руководством РиТе.

Вишковић је рекао да су упознати са емисијом чврстих честица из Термоелектране и појаснио да ће постројење омогућити, не само да се смањи емисија тих честица, него и знатно лакшу, бољу и профитабилнију производњу у капацитету.

Он је напоменуо да је за реализацију те инвестиције потребно око годину и по до двије године и да ће учинити све да то буде реализовано што је прије могуће.

Милинковић је истакао важност помоћи Владе Српске и усклађеног дјеловања између РиТЕ, Владе и ове општине.

– Постројење за прочишћавање угља ће значајно допринијети побољшању еколошке ситуације, што је један од најважнијих проблема у нашој локалној заједници. Набавком филтерских постројења, рјешавамо еколошке изазове које смо имали – рекао је Милинковић.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!