Република Српска

Активиран број за пријаву крађе струје. Награда 500 КМ у случају тачне пријаве

Електрокрајина Бањалука саопштила је да је активирала посебан контакт број за пријаву крађе електричне енергије, а пријавиoцу, ако се испостави да је то тачно, слиједи новчана награда од 500 КМ.

Из Електрокрајине су појаснили да је посебан контак број активиран да би смањили дистрибутивне губитке.

Како напомињу из овог предузећа, ако се након пријаве физичког лица испостави да постоји неовлаштена потрошња електричне енергије, пријавиоцу ће бити исплаћена новчана награда у фиксном износу од 500 КМ.

Награда се неће исплаћивати у случају пријаве неовлаштене потрошње електричне енергије остварене дјеловањем на пломбу на мјерном уређају /бројилу/, а од добитка награде изузети су запослени у Електрокрајини.

Подаци о идентитету лица које пријави третираће се као пословна тајна, док је процедура исплате награде прописана интерним актима предузећа.

Посебан телефонски број 051/247-177 је у функцији сваки радни дан од 7.00 до 15.00 часова.

– Неовлаштена потрошња, односно крађа електричне енергије се Кривичним закоником Републике Српске третира као кривично дјело за које је запријећена новчана казна и казна затвора од шест мјесеци до пет година – подјећају из Електрокрајине.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!