Гацко

Студенту криминалистике из Гацка 8 мјесеци затвора. Брутално претукао дјевојку у кафићу

Студент криминалистике Жарко Рајковић (25) из Гацка осуђен је на казну од осам мјесеци затвора због бруталног премлаћивања бивше дјевојке Таре Г. у кафићу у Бањалуци.

Овај инцидент се десио у јуну 2019. године, а Рајковић је бившој дјевојци нанио вишеструке преломе вилице и друге тешке повреде.

Након што је признао кривицу, Рајковић је за овај напад осуђен само на новчану казну од 4.500 марака.

Међутим, Окружни суд у Бањалуци преиначио је пресуду Основног суда.

Они су дјелимично уважили жалбу Окружног јавног тужилаштва Бањалука, те су Рајковићу  осудили на казну затвора од осам мјесеци.

Прва пресуда му је изречена у Основном суду у Бањалуци, а као олакшавајућа околност узето је то што раније није осуђиван.

Према пресуди Рајковић је 4. јуна 2019. године у угоститељском објекту у Бањалуци прво дошао у вербални сукобом са Таром Г., а са којом је раније био у емотивној вези.

 Он ју је том приликом снажно ухватио за руку и када је она покушала да се отме, насилник ју је три пута ошамарио.

– Потом ју је оборио на под и том приликом ју је наставио наставио шамарати и вући за косу. Тара Г. је у једном тренутку успјела устати са пода и побјећи у тоалет одакле је позвала полицију. Након што је кренула према излазу из кафића, Рајковић јој је упутио пријетње да ће је убити – наводи се у пресуди.

Она му је тада одговорила да га се не боји, а Рајковић је узео стаклену чашу и бацио у њеном правцу погодивши је у лице.

– До доласка патроле полиције наставио јој је упућивати пријетње да ће је бацити у Врбас и да ће јој откинути главу. Рајковић је у присуству двојице полицајаца задао још један ударац руком у главу  и на тај начин јој нанио тешке повреде – појашњено је у оптужници.

На овај начин Рајковић је оштећеној нанио повреде у виду вишеструког прелома тијела доње вилице са десне стране и нагњечено-раздеране ране на бради десне стране.

Због наношења оваквих стравичних повреда бившој дјевојци, судија Зоран Милојица изрекао му је новчану казну од 4.500 марака, као и да мора платити судске трошкове.

У завршном излагању Окружни јавни тужилац Сања Гузина навела је да је признање оптуженог у складу са изведеним доказима, те да има довољно доказа о кривици оптуженог, те да одлуку о санкцији препушта суду, уз оцјену свих околности који утичу на врсту и висину санкције.

Пуномоћник оштећене у завршној ријечи изјавио је да оштећена тражи строже кажњавање оптуженог, јер још увијек осјећа страх од истог и трпи посљедице, те сматра да оптужени признањем жели да доведе до ублажавања казне.

Бранилац оптуженог навео је у завршној ријечи да је оптужени контактирао мајку оштећене, те да се искрено покајао за оно што је учинио, те је тражио да суд приликом одмјеравања санкције у обзир узме олакшавајуће околности и то да је оптужени незапослен, неосуђиван, млађе животне доби и да је са оштећеном био у љубавној вези.

Оптужени се тада придружио завршној ријечи браниоца, навео да је признао кривично дјело јер се искрено покајао за исто.

– Суд налази да је у вријеме извршења кривичног дјела оптужени био  урачунљив и нису постојале околности које би довеле у сумњу овакав закључак. Оптужени кривично дјело је починио са директним умишљајем и у вријеме извршења кривичног дјела био је свјестан свих законских обиљежја овог кривичног дјела и хтио је његово извршење, јер је поред свијести, код њега била видљива и воља за напад што на крају произилази и из његовог признања – навели су у Основном суду у Бањалуци.

Они су додали да је приликом одмјеравања казне судија имао у виду олакшавајуће околности као то што је признао да је починио кривично дјело, те да се ради о до сада неосуђиваном лицу.

– Отежавајућих околности на страни оптуженог суд није нашао – истакли су у бањалучком Основном суду.

“НИКО НИ ПРСТОМ НИЈЕ МРДНУО”

Након бруталног напада Тара Г. је испричала да ју је бивши дечко шамарао пред гостима и конобаром којег познаје, а да нико није ни “прстом мрднуо”.

Рекла је да након што се сакрила у тоалет и позвала полицију да су је гости кафића “наговарали” да изађе из тоалета, да јој “неће ништа”.

Међутим када је изашла он ју је погодио великом чашом у главу.

– Када је дошла полиција Рајковића морала физички савладати да би га привели – испричала је она после напада.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!