Дигиталне ТехнологијеЗанимљивости

Ових седам ствари не би требало никада да Гуглате

Гугј је претраживач који може да вам буде од велике помоћи у већини случајева, при проналажењу нечега што вам треба. Међутим, понекад може да ради и против вас.

Постоје неке ствари које не би требало да гуглате, а доносимо вам седам „најгорих“.

Своје симптоме
Ако се не осјећате добро, обратите се љекару. Немојте да гуглате симптоме, јер постоји велики број сајтова који јесу специјализовани за такав садржај, али вецћином од њих не управљају медицински стручњаци. Тражење значења ваших симптома на интернету сигурно вам нецће помоцћи. Потпуно обрнуто – учиницће да се осјецћате горе и панично.

Било шта што је кривично дјело и може да буде у вези са криминалом
Ово је озбиљно. Можда чисто из радозналости желите да гуглате „како направити бомбу“ или „како направити амфетамине“, али ипак немојте то да радите. Имајте на уму да службе за заштиту и контролу дрога увијек прате такве врсте претраживања, а ваша ИП адреса може да се појави у таквој бази података. Не желите да упаднете у невоље због своје радозналости, зар не?

Рак
То је случај када што мање знате, то боље спавате. Постоји толико много врста ове болести, а већина њих се јавља са симптомима који би могли бити врло чести за многа друга безазлена стања. Већина људи доживљава вртоглавицу, слабост, мучнину итд., па ћете вјероватно нешто друго замијенити са раком и почети да паничите.

Најезде стјеница
Вјероватно сте чули за ова мала чудовишта, посебно из неких рецензија хотела. А можда су чак и неки од вас искусили њихову штету на својој кожи. Али да ли сте икада помислили како изгледају заразе стјеницама? Ако желите да наставите да спавате ноћу, немојте то да тражите.

Опасне животиње
Клоните се овакве листе, осим ако не желите да стекнете нове фобије. На нашој планети има много заиста застрашујућих животиња, а неке од њих ће се вјероватно исказати у вашем региону. Штавише, таква фобија може да вас одврати од путовања. Не желите да се то догоди, зар не?

Своје име
Није велика тајна да је у ери интернета наша приватност веома доведена у питање. Ако покушате да прогуглате своје име, можете да наиђете на неке непријатне резултате. Лоше фотографије, застарјеле информације, небитан садржај – такве ствари схватамо превише озбиљно. Ако нађете овакво нешто, пожелићете да све то избришете. Међутим, то није једноставна ствар. Можда би требало да једноставно не гуглате, преноси портал Bright Side.

Порођај
Сви смо те сцене видјели у филмовима. Жене вичу гласно, љекари покушавају да их смире – све то изгледа заиста стресно, чак и у филму. Међутим, стварни процес рађања је много другачији. Зато немојте ни покушавати да ово тражите.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Преко
НЕЗАВИСНЕ
Извор
Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!