ТребињеХроника

Требињац насјео на кладионичарску превару. Изгубио хиљаде марака

Једно лице из Требиња пријавило је да је преварено преко друштвених мрежа за 18.000 марака, за које је преварен са лажног фејсбук профила на име такозваних кладионичких дојава.

У Полицијској управи Требиње је саопштено да је оштећено лице навело како је у октобру прошле године преко друштвене мреже Фејсбук контактирало профил са именом Милош Маричић гдје су рекламиране кладионичарске дојаве.

Он је, потом преко поште, у више наврата, на више различитих имена слао новац према инструкцијама које је добијао. 

“Након што је пријавилац схватио да је ријеч о превари, они који су стајали иза наведеног профила су почели да пријете и траже још новца. С обзиром да су пријетње постале озбиљније, оне су код пријавиоца изазвале осјећај угрожености по живот и тијело”, саопштено је у Полицијској управи Требиње након што су запримили пријаву.

У Полицији наводе да њихови службеници, под надзором Окружног јавног тужилаштва у Требињу, предузимају све мјере и радње с циљем документовања кривичног дјела Превара из члана 230. Кривичног законика Републике Српске.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!