Бања Лука

Руши се хотел “Палас” у Бањалуци

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да би у марту могло да почне рушење недовршеног хотела “Палас” у центру града, да би на том мјесту почела изградња новог хотела, пројекта вриједног око 80 милиона КМ.

“Очекујемо и вјерујемо да би у марту могло да почне рушење недовршеног хотела, а онда и градња најпрестижнијег и најљепшег хотела у региону и будуће разгледнице Бањалуке”, истакао је Станивуковић.

Из Градске управе подсјећају да је јуче на сједници Скупштине града Бањалука усвојен регулациони план којим се рјешава вишедеценијско питање хотела “Палас”, на чију се градњу чека од 1987. године.

У саопштењу се наводи да ће у оквиру велике инвестиције – градње хотела “Палас” у центру Бањалуке, крајем фебруара бити готов пројекат рушења недовршеног објекта, који је нарушавао изглед центра овог града.

Затим ће инвеститор приступити расписивању јавне набавке за избор најповољнијег извођача за рушење.

У саопштењу се додаје да су почетком године обављени припремни радови, односно испитивање терена пред почетак изградње новог хотела “Палас”.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!