Политика

Говедарица упозорио Вукановића да преиспита понашање

Члан Предсједништва СДС и народни посланик, Вукота Говедарица поручио је данас лидеру покрета “За правду и ред”, Небојши Вукановићу да његово дјеловање унутар опозиције постаје контрапродуктивно.

Говедарица каже да је Вукановићево опозиционо дјеловање и политичка борба против СНСД нешто што је СДС увијек поздрављао, али да његово дјеловање унутар опозиције постаје контрапродуктивно, посебно изношење “нетачних тврдњи везано за Општински одбор СДС Вишеград и њеног предсједника Мирослава Којића”.

Говедарица је ово рекао коментаришући текст који је Вукановић објавио прије два дана на свом блогу, а у којем је написао тешке оптужбе на рачун Којића и локалног СДС.

– Разумијем да се Вукановић и његова странка За правду и ред настоје наметнути јавности и незадовољним гласачима, али начин на који он то ради није примјерен, јер се све више фокус ставља на односе унутар опозиције, а све мање на странке на власти и СНСД. Сигурни смо да СНСД ликује над оваквим појавама, иако су односи и унутар СНСД и коалиције власти далеко лошији него што се то представља јавности – тврди Говедарица.

Он каже да је потпуно непримјерено да Вукановић “свој имиџ у јавности гради на неистинама о СДС у Вишеграду, уколико је познато да је она данас једина опозиција у локалном парламенту”.

Начин гласања одборника СДС, како додаје он, није никада био, нити треба да буде, против интереса грађана Вишеграда.

– Његов лични однос и очигледна нетрпељивост према предсједнику СДС Вишеград Мирославу Којићу, које имају генезу из неког ранијег времена, не могу бити оправдање за нападање нити Којића нити СДС у Вишеграду – каже Говедарица.

Он истиче да уколико Вукановић сматра да треба да има већи политички простор и значај у Вишеграду, како он и најављује, “нека то ради позитивном промоцијом своје политике и на штету странака власти, а не на штету СДС у тој општини, износећи неистине и увреде”.

Подсјећамо, Вукановић је прије два дана објавио на свом блогу текст под називом: “Издахнула опозиција у Вишеграду”, а у којем тврди да је на сједници Скупштине општине Вишеград, која је одржана у четвртак, “формално умрла локална опозиција предвођена, како је рекао, мешетаром Мирославом Којићем, предсједником Општинског одбора СДС”.

– Иначе, кадром УДБЕ и предратним шпијуном Службе државне безбједности Југославије. Више од 30 тачака Дневног реда локалног парламента завршило се данас муњевито и без расправе, за нешто више од сат времена, а све тачке и приједлози СНСД-овог начелника Младена Ђуревића усвојене су једногласно – написао је Вукановић.

Он је истакао да се одмах након октобарских избора распала скупштинска већина СДС-ПДП-ДНС-ДФ у Вишеграду, након што је одборник ДНС Српко Баранац прешао на “другу страну, а полако су му се придружили и сви остали”.

– Три одборника СДС данас су подржали све приједлоге СНСД и њиховог начелника Ђуревића, док одборник ПДП Миленко Јањић није присуствовао сједници, па је формално Вишеград остао без опозиције. Све је последица дилова из сјене мешетара и удбаша Мирослава Којића, који већ годинама ради у Београду, као безбједњак у Амбасади БиХ у Србији, који је очито направио дил са СНСД и продао Вишеграђане за шаку долара, неколико уступака и функција – навео је Вукановић.

Он је у наставку изнио низ оптужби на рачун Којића, за којег тврди да је направио “пакт са режимом”

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!