Невесиње

Мостарка о искуству из невесињске болнице: Мало мјесто, мала болница, велики људи

Болница Невесиње на челу са директором др Велибором Миливојевић, већ годинама ниже успјехе и има све већи углед.

Међутим, и руководству и медицинском особљу, али и јавности, најбољи показатељ су искуства пацијената. Бројни пацијенти су кући отишли излијечени и са добрим утисцима, а позната Мостарка, идејни творац култног пројекта Цлуб Алекса,  Александра Савић, објавила је на свом фејзбук профилу своје утиске који говоре о изузетном третману и изузетности људи у овој медицинској установи.

”Невесиње. Увијек ме интригирало шта је, једног по рођењу господина, израженог сензибилитета, осјећаја за естетику и дубоког поету фасцинирало у Невесињу.

А онда ме пут одвео право у Невесиње. Повод и није био баш најбољи, али схватила сам шта је Шантића везало за Невесиње. Људи! Чисти, отворени, сусретљиви, разборити, интелигентни људи пуни емпатије и достојанства. То се некада звало људство.

У већим срединама, па и у широком луку готово заборављена категорија и вриједност – људство! Гдје људство ту су и људине.А гдје су људине ту су понизност, поштење и изврсност.

И природа је у складу са човјеком. У ствари тамо су природа и човјек вјерни пратиоци. Од њежне љепоте до импресивне снаге.

Из моје болничке собе гледала сам небо, облаке који једре плавим небом док их вјетар кроз крошње чемпреса мелодично њише и прати с једне стране, и са друге стране сњежне врхове окупане сунцем. Но дан у невесињској болници би почињао увијек у само праскозорје медицинским протоколом. Можда ништа од овога не бих примијетила да свако јутро за добро јутро и сваку ноћ за лаку ноћ, што у болничком кревету нису флоскуле већ стварне и истинске потребе јер дошли смо да бисмо оздравили, да послије операција прегурамо дан добро и да нам ноћи прођу са што више лакоће, не пожеле и не брину о пацијентима медицинске сестре пуне знања, искуства, али и прије свега оног горе поменутог људства.

Изузетно јаке жене, пуне духа, воље, непатворене, без лажи и преваре. Поред њих које су увијек ту „на ногама“ ништа мање стварни су и хирурзи. Фасцинирало ме са колико стрпљења саслушају сваког пацијента, одговоре на море питања што сувислих што баш и не. Али разумију свачију муку и спремни су одвојити вријеме.

Исти доживљај је одјела анестезиологије на челу са др Биљаном Ковачевић.

До сада сам имала више операција у приватним клиникама у Београду. Али нимало, баш нимало ме није било страх мале болнице у малом мјесту.

Честитам директору невесињске болнице др Велибору Миливојевићу на изузетно доброј организацији рада болнице, развијању међуљудских односа и високом нивоу дисциплине и одговорности у раду”, наводи између осталог Савић.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
ТОП ПОРТАЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!