Република Српска

Република Српска добија факултет за сајбер безбједност

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да постоји договор са израелском компанијом о формирању факултета за школовање кадрова за сајбер стручњаке, што није шпијунска прича, него је добар пројекат имајући у виду да ће то бити доминантно занимање у наредним годинама.

Додик је навео да тај договор иде у реализацију и да је веома добро да Бањалука и Република Српска има факултет за такве стручњаке.

Он је рекао да не зна да постоји уговор са Израелцима о набавци шпијунске опреме, већ о формирању овог факултета.

„Не знам одакле вам то и не знам зашто би то било непознато. То је позната прича и нико ту ништа није скривао“, рекао је Додик у Бијељини, одговарајући на новинарско питање о наводном уговору о набавци шпијунске опреме из Израела, преноси Срна.

Прва сајбер академија на овим просторима, на којој ће се обучавати тренери из ове области, али и државни службеници, као и други који ће бити спремни да спријече и заштите од сајбер напада на нивоу Републике Српске, оснива се у Бањалуци.

Тим поводом су у новембру прошле године у Бањалуци представници Иновационог центра Бањалука, компаније „Елта системи“ из Израела и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске потписали уговор.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!