Република Српска

Прекинут радни однос са десетинама људи који не долазе на посао

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је вечерас да су направљени значајни искораци у “обрачуну” са запосленима у институцијама Српске и јавним предузећима који не долазе на посао, а примају плату, те да већ са десетинама прекинут радни однос.

– По закону о личним подацима, ја не могу изаћи у јавност и саопштити имена, али рећи ћу да сада имамо на десетине људи којима је прекинут радни однос јер се нису из неког разлога појављивали на радном мјесту, а да су за то примали плату, што је по закону недопустиво – појаснио је Вишковић.

Према његовим ријечима, Закон о раду налаже да, уколико радник три дана не оправда изостанак са посла, на неки начин му по аутоматизму престаје радни однос.

Он је истакао да то није никакав обрачун, хир, ни медијска посебна пажња, већ чисто законска обавеза.

– Овим сам хтио да руководиоцима и онима који су то на неки начин дозволили укажем да на то немају право ни овлашћења, да је закон старији од неких њихових одлука и понашања. Сви они који су се на било који начин оглушили о те наше одлуке биће санкционисани – рекао је Вишковић за БХТ 1.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!