Гацко

РиТЕ „Гацко“ тужен за 30 милиона КМ. Судски спор са предузећем „Метеор“ Билећа тежак 1,5 милиона КМ

Рудник и термоелектрана „Гацко“ суочава се са тужбама „тешким“ скоро 30 милиона КМ, а међу највећим су спорови које је против овог предузећа покренуо „Боксит“ из Милића те повезана фирма „Матично предузеће“ Електропривреде РС.

Овај податак објелодањен је у ревизорском извјештају РиТЕ „Гацко“ за 2021. годину који је тек сад објављен, а у којем је наведено да је процијењена вриједност спорова у којима је предузеће тужена страна 29,7 милиона КМ без ефеката евентуалних затезних камата и трошкова судских поступака.

„Од тог износа, најзначајнији су спорови са предузећем ’Боксит’ по основу дуга за изведене радове и накнаду штете од 18,7 милиона КМ, спор са МХ ЕРС Матично предузеће од 7,2 милиона КМ и судски спор са предузећем ’Метеор’’ Билећа по основу дуга за испоручену робу од 1,5 милиона КМ“, наводи се у документу.

Поред тога, ревизори су упозорили и да су текуће обавезе предузећа на крају 2021. превазилазиле текућа средства за 6,9 милиона, а што указује на постојање проблема везаних за немогућност сервисирања обавеза у току редовних оперативних активности.

Навели су и да пословање предузећа у складу са начелом сталности пословања зависи од континуиране финансијске подршке Матичног предузећа.

Подијели...
Извор
КАПИТАЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!