Политика

Вишковић: Доган и Кабић више нису министри у Влади Републике Српске

Дадо Доган и Драгослав Кабић неће бити министри у новој Влади, потврдио је предсједник Владе Српске Радован Вишковић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

“Иако је прекршај за господина Кабића од прије 24 године, имамо моралну одговорност. Ти људи немају законску сметњу да раде посао, али имају моралну и ми смо заузели исти принцип. Ако можемо да радимо то у Влади републике Српске, онда можемо у свим сегментима”, рекао је Вишковић.

Доган је био предложен за министра породице, омладине и спорта испред СП, док је СНСД-ов Драгослав Кабић требао бити минситар рада и борачко-инвалидске заштите.

Вишковић је такође говорио и о радницима у јавним институцијама.

“У јавним институцијама имате људи који који су запослени, примају плату а не раде и не долазе на посао. Данас ће бити упућен допис институцијама да то ријеше, у противном они ће сносити посљедице”, навео је Вишковић.

Каже да су се појединци неодговорно понашали и нису поштовали одлуке Владе.

“Неки људи нису поштовали одлуке Владе, неодговорно се понашали, али су доживљавали да су заштићени од стране својих страначких лидера. Ако од мене грађани очекују да се одговорно понашам, моја обавеза је да исто тако тражим од свих који имају примања из буџета на томе ћу инсистирати”, јасан је Вишковић.

Премијер је рекао да не забрањује министрима да имају своје животе, али да се морају понашати у складу с функцијама које обављају, и да ће бити смијењени они који се не буду тако понашали.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!