Република Српска

Ево колико ће поскупити струја од нове године

Грађанима Српске који буду трошили преко 1.500 киловата струје мјесечно рачун ће од јануара бити већи за 75 КМ, док они који буду трошили мање од тога могу да очекују незнатно поскупљење, а они штедљивији чак и нешто мање рачуне, сазнаје КАПИТАЛ.

„Електропривреда Републике Српске“од 1. јануара идуће године домаћинствима уводи тзв. „блок тарифу“ према којој ће се за прекомјерну потрошњу плаћати скупља струја.

Тако је једна цијена предвиђена за потрошњу до 500 киловата, од 500 до 1.5000 друга и преко 1.500 трећа цијена.

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске ужурбано ради на доношењу правилника и дозвола неопходних за почетак новог обрачуна потрошње, а према информацијама КАПИТАЛ-а већ је познато колико ће се јануарски рачуни разликовати од децембарских.

Тако домаћинства која буду трошила до 500 киловата могу очекивати чак и нешто мањи рачун. То смањење би требало да буде 4,3 КМ.

Рачуни од 500 до 1.500 киловата од јануара би требало да буду већи за четири КМ, док ће онима који буду трошили више од 1.500 КW рачун бити већи чак за 75 КМ.

Електричну енергију ће од идуће године плаћати и привредници у Републици Српској, а умјесто овогодишњих 53 евра, цијена ће се кретати између 60 и 68 евра по мегавату.

Преговори између Владе Српске, „Електропривреде Републике Српске“ и привредника о овој теми биће настаљени и наредних дана с обзиром на то да нису постигли сагласност о висини цијене.

Подијели...
Извор
КАПИТАЛ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!