Гацко

Синдикат РиТЕ Гацко одустао од обуставе производње. Прихватили Петровићеву понуду

Синдикат Рудника и Термоелектрана “Гацко” неће спроводити обуставу производње у том руднику до 19. децембра, речено је данас Срни у Синдикалној организацији РиТЕ.

Одбор Синдиката је прихватио понуду генералног директора Електропривреде Републике Српске Луке Петровића да хитно буде формирана радна група састављена од представника Управе Матичног предузећа ЕРС, Управе РиТЕ “Гацко” и Синдиката РиТЕ “Гацко” која ће у року од 20 дана, а најкасније до 19. децембра, изнијети приједлог повећања плата које би се примјењивало од 1. јануара, наводи се у закључцима Синдиката након састанка.

За Синдикат је прихватљиво да повећање за плате буде минимално 15 одсто.

У закључцима Синдикалног одбора, који је одржао ванредну сједницу, наведено је да радна група тражено повећање треба да договори и обезбиједи путем повећања цијене рада, коефицијената и увећања по основу услова рада.

– Уколико се прихвате ови ставови, Синдикални одбор привремено неће спроводити обуставе производње до 19. децембра, односно док мјешовита Радна група не изађе са приједлогом решења – наводи се у закључцима.

Из те синдикалне организације су затражили и да Управа МХ ЕРС и Управа РиТЕ “Гацко” именује своје представнике у радну групу.

У Гацку је данас одржан састанак представника синдиката РиТЕ “Гацко”, управе тог предузећа и Матичног предузећа Електропривреда Републике Српске о платама запослених.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!