Република Српска

Додик најавио блокаду пројеката у Федерацији БиХ ако се не испуне одређени услови

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је синоћ да Српска неће подржати пројекте у Федерацији БиХ док се не одблокирају пројекти у Републици Српској који су заустављени без, како наводи, “икаквог законског и уставног основа”.

“Република Српска ће блокирати све док се не одблокирају пројекти у Републици Српској”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, институције БиХ требају бити сервис циљева оба ентитета.

“Република Српска до сада није блокирала нити један пројекат у Федерацији БиХ, што се Републици Српској упорно чинило са нивоа БиХ. Таква пракса више се неће толерисати с обзиром на то да су важни пројекти у Републици Српској до сада били годинама блокирани”, истакао је Додик.

Напоменуо је да су пројекти Бук Бијела, аеродром у Требињу и гасовод, који су давно могли бити завршени, заустављени без икакве законске и уставне основе и неки од њих стоје већ седам година нереализовани.

“Седам година у различитим структурама је у застоју, а ја сам све своје сједнице Предсједништва у прошлој години искористио да ставим на дневни ред гас и пролаз испод Дрине. Неће да објасне зашто неће“, рекао је. Додик.

“Ако не дате, доћи ће вријеме да вас нећемо ни питати. Немојте се мијешати у унутрашње ствари Републике Српске”, истакао је Додик.

На крају је закључио да предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић неће толерирати такве хирове који долазе са нивоа БиХ а на штету Републике Српске.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!