Република Српска

Вук Драшковић проглашен непожељним у Палама (ФОТО)

Одборници Скупштине општине Пале, на недавно одржаној сједници, одлучили су да се политичар и књижевник Вук Драшковић, због непримјерених и нетачних навода у медијима, прогласи непожељном особом у овој општини.

Предсједник Скупштине општине Дамјан Шкипина рекао је да је Драшковић изговорио низ неистина о Палама на рачун Срба у протеклом рату.

Шкипина је навео да је закључак о проглашењу Драшковића непожељном особом донесен као одговор на иницијативу предсједника Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељка Елека.

ФОТО:Screenshot

Елек је у допису Скупштини општине навео да је Драшковић 2. октобра, гостујући у ТВ програму, изјавио да је гранатама са Пала убијено 1.000 дјеце у Сарајеву, те да такве лажи наносе огромну штету овој општини.

„Уколико не будемо реаговали и оваквим људима јасно ставили до знања да се не може лагати у јавном простору, оваквих изјава ће бити све више“, нагласио је Елек, преноси РТРС.

На данашњој сједници Скупштине општине Пале једногласно је усвојена одлука о потписивању Мандатног писма са Европском банком за обнову и развој ради обезбјеђења дугорочних средстава за модернизацију система централног гријања у општини Пале.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!