Република Српска

БРАВО!!! Влада Републике Српске донијела Oдлуку о бесплатном смјештају у студентским домовима Српске

Нова одлука Владе Српске – Бесплатан смјештај за све студенте у студентским домовима

Смјештај у студентским домовима у Републици Српској биће бесплатан за све студенте који остваре право на студентски дом, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Све трошкове смјештаја студената у установама студентског стандарда убудуће ће сносити Влада Српске, што је дефинисано Одлуком о финансирању смјештаја и о суфинансирању исхране редовних студената у установама студентског стандарда, наводи се у саопштењу.

Тако ће из буџета Републике Српске бити обезбијеђено 2.600.000 КМ годишње за финансирање смјештаја и 3,50 КМ за суфинансирање исхране по једном студенту дневно.

Ово је још једна мјера унапређења студентског стандарда и уопште високог образовања јер је Законом о високом образовању уведено бесплатно школовање за све студенте од прве године првог циклуса студија и прве године другог циклуса студија, који редовно извршавају своје обавезе.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!