Невесиње

Напредују радови на рехабилитацији пута Невесиње-Мостар (ФОТО)

Рехабилитација магистралног пута Невесиње – Мостар уз лијепо јесење вријеме добро напредује. Очекује се да почетком наредне седмице буде завршена најзахтјевнија дионица од Невесиња до превоја Гребак. Из предузећа “ХП инвестинг” увјеравају да ће радови на преосталом дијелу саобраћајнице тећи још брже. Биће омогућено и да се приступни пут изграђен за потребе вјетроелектране “Гребак” искористи као алтернативна саобраћајница.

ФОТО:Радио Невесиње

Елвир Чомор из предузећа “ХП инвестинг” каже да радови теку планираном динамиком. Наглашава да су инвеститор ЈП “Путеви РС” и надзор Институт за грађевинарство Бања Лука тражили од извођача радова да се пресвлачење асфалта изводи читавом ширином коловоза што захтијева потпуну обуставу саобраћаја. Према његовим ријечима, такво техничко рјешење омогућава квалитетније извођење радова.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић каже да је очекивано интересовање грађана за овај пројекат с обзиром да је саобраћајница Невесиње – Мостар једна од најфреквентнијих у источној Херцеговини.

− По први пут се у педесет година ради потпуно пресвлачење ове саобраћајнице новим слојем асфалта и разумљиво је интересовање привредника, људи који раде у Мостару и свих грађана – истиче Авдаловић и додаје да је овај пут од највећег стратешког значаја за општину Невесиње.

Авдаловић очекује да се највећи дио радова на рехабилитацији саобраћајнице заврши ове јесени.

У зони извођења радова саобраћај се обуставља од 8 до 17 часова.

Подијели...
Извор
РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!