Република СрпскаФедерација БиХ

Ево гдје су све радови на путу

Радови на више путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) успоравају саобраћај, па се возачима савјетује опрезна вожња, прилагођена условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације магистралног пута Мостар – Невесиње у дневном термину обустављен је саобраћај од Невесиња до ентитетске границе. Возила се преусмјеравају на алтернативне путне правце Невесиње – Зијемље – Руишта – Мостар или Невесиње – Берковићи – Столац – Мостар.

Успорено, због радова, вози се на дионици ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља на петљи Јоховац, те на путевима Бањалука – Српске Топлице, Градишка – Нова Топола – Клашнице, Брод на Дрини (Фоча) – Хум (Шћепан Поље), Челинац – Котор Варош, Челинац – Укрина, Теслић – Подјезера (ентитетска граница), у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница – Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале – Подграб.

Ради се и на путевима Стари Мајдан – Бањалука, Бакрачуша – Невесиње, Приједор – Стара Ријека, Приједор – Козарац, Србац – Горња Вијака – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик –  Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа “Рудинг”, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

Деминерски радови изводе се на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Вангабаритни терет креће се путним правцима гранични прелаз Делеуша – Билећа – Трново – Богатићи, Каруше – Добој – Лакташи – Србац, Бијељина – гранични прелаз Рача, Хргови/Блажевац – Лончари – гранични прелаз Лепница, Станић Ријека – гранични прелаз Брод, гранични прелаз Цапарде – Каруше и гранични прелаз Леденице – Црквина – гранични прелаз.

У ФБиХ је на магистралном путу Тарчин – Брадина због санационих радова обустављен саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин – Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Обуставе саобраћаја су и на магистралном путу Житомислићи – Почитељ у периодима 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова. За вријеме обуставе могуће је саобраћати алтернативним правцима.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне су од 8.30 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник – Орашје, дионици Церик – пијаца “Аризона”. За вријеме обуставе у функцији је алтернативни правац Церик – Брчко – Орашје.

Због изградње обилазнице саобраћај је обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Радови се изводе и у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица у ноћним часовима од 22.00 до 7.00 часова, па се саобраћај одвија једном траком, наизмјенично.

Спорије, због радова, вози се и на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, као и на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац (дионица Рипач – Дубовско).

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!