Политика

Додик поручио опозицији: Шетње по граду неће бити

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је за АТВ да су избори били фер и поштени, а да када је ријеч о најављеном протесту опозиције они могу да се окупе у парку и да никакве шетње по граду неће бити.

“Што се тиче протеста, у начелу могу да причам да је то њихово право. Али то је бесмислена прича. Они немају енергију. На крају крајева, имају парк гдје могу да се окупљају. Шетње по граду неће бити, не треба нам никакво узнемиравања оних који имају приговоре могу да их поднесу гдје се подносе. Ако мисле да треба поново да се броје гласови, нека се броје. Ако мисле да треба да се поново избори, ако релевантни органи то одлуче није проблем. Али нема разлога да се то уради осим спекулација”, рекао је Додик.

Он поручује да су и међународни посматрачи потврдили фер и поштене изборе и да није било примједби, поготово не оних које би могле да утичу на изборни процес.

“За Бањалуку не треба та врста приче, не зато што сам ја побједник. Да сам изгубио већ бих давно четитао и завршио ту причу. Не очекујем да мени неко честита. Мислим да ову причу коју шире базирају на неким ирационалним стварима. Видим да је чак и Младен Иванић за кога се требало очекивати да је рационалан, а очигледно није, изјавио како је ето тек у један сат објављен резултат”, рекао је Додик.

Лидер СНСД-а поново је да је ЦИК дао упутства да се прво броје гласови за чланове Предсједништва БиХ, Парламентарну скупштину што је сложен механизам пребројавања.

“Тек око 11 почели су да се броје гласови за предсједника Републике и тек у један ујутру су могли да се дају неки подаци, што је и учињено.Ми смо наше податке базирали на потписаним записницима бирачких одбора и оно што ми је драго јесте да оно што смо ми саопштавали је готово идентично као што је ЦИК саопштио”, каже Додик.

Он истиче да је и сама опозиција подијељена и не знају шта у свему да ураде.

“Опозиција се одлучила на ту врсту приче. Мислим да ту нема потенцијала и мислим да ће то испирити врло брзо јер нема елемената за то. Мислим да нема ни потенцијала у народу. Народ је изашао и гласао. Ја сам изгубио изборе у Бањалуци и није то сјајна вијест за мене, али то је реалност. Али избори се не одржавају само у Бањалуци, него у читавој Републици Српској”, каже Додик и истиче да је потребно да се што прије озваничне подаци како би се бавили озбиљним пословима као што је формирање владе.

“Што се тиче формирања власти и Савјета министара, мислим да то неће ићи лако. Не због нас или ХДЗ-а, него због Федерације БиХ. Ми треба да задржимо четири министарства, сигурно ћемо тражити министарство спољних послова”, каже Додик и поручује да СНСД са коалицијом има јаку скупштинску већину.

“Питаћу коалиционе партнере да ли су спремни да подрже причу о концентрационој влади и да позовемо неке рационалне елементе с друге стране опозиције да буду дио наших напора. Да у вријеме потпуне дестабилизације глобалних односа покушамо да ми овдје барем имамо стабилизоване унутрашње односе”, рекао је Додик.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!