Република СрпскаСрбија

Испорука угља Србији

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је јуче у Угљевику да Српска у овом тренутку има жељу да помогне Србији и усмјерава ка њој одређене количине угља које су расположиве из угљевичког рудника.

– Угља у овом региону има сигурно и становништво не може остати без угља. Рудник у Угљевику приоритетно треба да служи за потребе Термоелектране и у овом часу је приоритет Србија – рекао је Ђокић новинарима.

Он је навео да Српска има споразум са Србијом о међусобној, узајамној сарадњи, подршци и помоћи у свим пословима.

– Посебно у овом случају када процјењујемо да Србија, ради своје енергетске безбједности, треба да има нове и веће количине угља и нормално и логично је да то усмјеравамо према њој – оцијенио је Ђокић.

Он каже да угљевички рудник снабдијева угљем Термоелектрану, што је примарни задатак, а ако се у току године појави могућност продаје одређене количине купцима на друга тржишта, то и чини.

Ђокић је додао да је један период ове године било отворено тржиште, те су снабдијевана и друга тржишта.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!