Република Српска

Отворена прва Банка хуманог млијека у Српској

Свечаним пресјецањем врпце, у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске отворена је прва Банка хуманог млијека.

Врпцу су пресјекли предсједница РС Жељка Цвијановић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

Цвијановићева је захвалила и свим грађанима који су својим донацијама помогли оснивање Банке хуманог млијека

– До сада је био велики проблем да се обезбиједи хумано млијеко за пријевремено рођену и болесну дјецу и ово је велики искорак Републике Српске – рекла је Цвијановићева нагласивши да се овим и УКЦ сврстао међу ријетке клиничке центре у региону који имају Банку хуманог млијека.

Замјеник предсједника Удружења „Мрвице“ Амела Филиповић рекла је да је хумано млијеко храна али и лијек.

Ђајић је нагласио да је поносан на овај велики успјех.

-Први пут имамо Клинику за дјечије болести и прву Банку хуманог млијека- рекао је Ђајић захваливши свим здравственим радницима и руководству Српске што је ова идеја угледала свјетлост дана.

Начелник Клинике за дјечије болести Владимир Мирошљевић рекао је да је у цијели овај посао много уложено.

– Банка хуманог млијека је неопходна и тек ћемо видјети колико то значи за све наше мале пацијенте- истакао је Мирошљевић.

Шеранић је захвалио Удружењу „Мрвице“ и свим здравственим радницима који су успјели да направе овако велику ствар за најмлађе пацијенте.

-Ту смо да подржимо све велике и важне пројекте. Протекли период био је тежак за све здравствене раднике. Овим смо доказали да јединство и солидарност заједно могу све –  нагласио је Шеранић.

Циљ оснивања Банке хуманог млијека је да се пријевремено рођеној и тешко болесној дјеци, којој није доступно мајчино млијеко, осигура донирано хумано, мајчино млијеко.

Вриједност уговорених радова је око 1,5 милиона КМ, а средства су прикупљена у оквиру хуманитарне кампање „С љубављу храбрим срцима“, коју је покренула предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на иницијативу Удружења пријевремено рођене дјеце „Мрвице“.

Овим новцем је опремљен и адаприран простор у поликлиничком дијелу Клинике за дјечије болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!