Република Српска

Ево колико је износила просјечна августовска плата у Српској

Просјечна августовска плата у Републици Српској била је 1.166 КМ и у односу на јул номинално је већа за 0,5 одсто, а реално већа за 0,1 одсто, саопштио је Републички завод за статистику.

Највиша просјечна августовска плата од 1.571 КМ исплаћена је у области информације и комуникације, а најмања од 868 КМ у грађевинарству.

У свих 19 подручја дјелатности у августу је у односу на исти мјесец прошле године забиљежен номинални раст нето плате.

Просјечна бруто плата у августу у Српској била је 1.762 КМ.

Цијене производа и услуга које се користе за личну потрошњу у Републици Српској, мјерене индексом потрошачких цијена, у августу у односу на јул у просјеку су више за 0,4 одсто, док су у односу на исти мјесец прошле године у просјеку више за 15,6 одсто.

Највећи годишњи раст цијена у августу од 28,2 одсто забиљежен је у одјељку превоз због виших цијена у групи ваздушни превоз путника, те у групи горива и мазива.

Највећи пад цијена у августу у односу на исти мјесец прошле године од 3,5 одсто био је у одјељку одјећа и обућа усљед сезонских снижења конфекције и обуће током године.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!