Вјера

Од данас у свим храмовима СПЦ молитва за очување брака и породице

Његова светост патријарх српски Порфирије одлучио је да се од данас на свим богослужењима у свим храмовима и манастирима Српске православне цркве произноси молитва за светињу брака и породице, слогу и мир у српском народу.

Одлука је донесена с обзиром на изазове и искушења са којима се Српска црква и њен вјерни народ суочавају, саопштено је из СПЦ.

У молитви се прво од Господа Бога који је створио мушко и женско и установио брак и породицу, тражи да умножи своју благодат, благослов и љубав у српском роду и цијелом свијету, посебно у ове дане када се видљиве и невидљиве силе и слуге њихове упињу да обесвете светињу брака и оскрнаве чистоту породице, намећући богопротивне и противприродне заједнице као замјену за брак и породицу.

Исто се тражи и од Исуса Христа, а од Светог Духа да нас очисти од сваке нечистоте и призове покајању и спасе наше душе.

Од Богородице се тражи да материнском љубављу својом и молитвом призове покајању и нас и све ближње наше, очисти све од сваке нечистоте, тјелесне и духовне, и оспособи нас да подражавамо њено безгрешно живљење и непрестано служење Сину и Богу и њеном и нашем.

Подијели...
Извор
СРНА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!