Друштво

Исплаћено 13,2 милиона марака помоћи младима. Још није касно да се пријавите

Министарство финансија Републике Српске је младима у Републици Српској у септембру исплатило укупно 13,2 милиона КМ једнократне помоћи од по 100 КМ.

Овом исплатом је обухваћено укупно 130.204 корисника, међу којима је и 124.898 младих који су већ добили по 100 КМ у јулу мјесецу и који су регистровани у јулу путем апликације, а обухваћено је и 330 дјеце са посебним потребама која су се раније регистровала у Министарству финансија.

Млади који се до сада нису регистровали, а имају право на једнократну помоћ у складу са одлуком Владе Републике Српске која је усвојена 1. септембра 2022. године, могу да се то учине путем апликације Владе Републике Српске до 25. септембра 2022. године.

Средства ће бити исплаћивана сукцесивно, одмах по уношењу пријава и након извршених провјера Министарства унутрашњих послова у вези са личним подацима и провјере исправности унесених података о банковним рачунима корисника.

Подијели...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!