Република Српска

Фонд ПИО Српске дозначио пензионерима 100 КМ

За 180.887 корисника права на пензију, који су евидентирани у исплати пензије за јул, данас је Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, у сарадњи са Министарством финансија, а на основу одлуке Владе Републике Српске, дозначио новчану помоћ и износу од 100 КМ.

– Новчана помоћ у износу од 100 КМ исплаћује се свим корисницима права на пензију са пребивалиштем у Републици Српској и ван Републике, изузев 93.848 корисника права који су право на новчану помоћ остварили по основу борачких права (борци, РВИ, породице погинулих бораца) – саопштено је из Фонда.

Напомињу да се исплата новчане помоћи пензионерима врши на исти начин као и за редовна примања по основу права на пензију, путем банака и поште, те да није потребно било какво претходно пријављивање у Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске.

Подијели...
Извор
РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!