Политика

Партије комплетирале листе. Ко ће из Херцеговине у трку за посланички мандат

Актуелни српки члан предсједништва Милорад Додик кандидат је за предсједника Републике Српске. Жељка Цвијановић кандидат је за српског члана предсједништва БиХ потврдили су из СНСД-а

У Бања Луци је данас одржана сједница предсједништва СНСД-а те су тако постали познати сви учесници из Републике Српске на октобарским изборима у БиХ.

Милорад Додик је кандидат за предсједника Републике Српске, а Жељка Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, потврђено је за “Глас Српске” из СНСД-а.

Предсједништво СНСД-а у Бањалуци усагласило је на сједници у Бањалуци кандидатске листе које ће бити верификоване данас  на сједници Главног одбора странке у Градишци.

Након сједнице Главног одбора странке  у 16 часова биће представљени појединачни кандидати и кандидатске листе ове странке за предстојеће опште изборе.

Још раније је утврђено да ће за српског члана предсједништва испред разједињене опозиције чинити Мирко Шаровић из СДС-а, док ће чандидат за предсједника Републике Српске бити Јелена Тривић из ПДП-а.

ДНС је још први објавио да ће имати своје кандидате за главне функције на октобарским изборима а за српског члана предсједништва иде предсједник ове странке Ненад Нешић, док ће кандидат за предсједника Републике Српске бити Радослав Јовичић.

Чари изборне године у Херцеговини се увелико осјете. Увелико се спремају и кандидати. Према сазнањима АТВ-а великих изненађења нема.

Херцеговачки СНСД у овој изборној трци за НСРС предводиће први човјек Електропривреде Лука Петровић, од Требињаца су још ту актуелна посланица Валерија Лакић, предсједник градске скупштине Драгослав Бањак и одборница Милица Ијачић. Билећки и невесињски СНСД кандидате не мијењају, Радован Вуковић и Илија Таминџија су њихова имена.

Први СНСД-овац Гацка Срђан Миловић ће на листу за БХ Парламент. Гачанин Вукота Говедарица ће понијети листу СДС-а, са њим су ту и билећки начелник Веселин Вујовић али и требињски доктор Слободан Пртило. Носилац ПДП-ове листе је актуелни посланик Љубиша Крунић а са својом листом ће и Небојша Вукановић.

Са листама ће и остале партије, Социјалисти иду заједно са НДП-ом а ту листу ће понијети Невесињац Огњен Куљић, носилац листе Уједињене Српске је Милан Ковач, некадашњи требињски градоначелник Славко Вучуревић опробаће се у новом дресу, он је од недавно прешао у СПС.

ДНС-овце ће повести Билећанин Савко Дангубић. Иако је до избора пуна три мјесеца. Дружења и разговори са грађанима увелико су почели.

Већ сада је јасно да је пред Херцеговином врело политичко љето, но права бура очекује се у септембру.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕАТВБилећа Online

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!