Невесиње

Шеранић: Невесињски дом здравља је озбиљна установа која може бити примјер свима

Министар здравства, рада и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Невесињу разговарао о унапређењу здравствене и социјалне заштите становника Невесиња са начелником Општине Невесиње Миленком Авдаловићем, директором Дома здравља Невесиње Жарком Таминџијом, замјеником директора Милосавом Уљаревићем, директором Центра за социјални рад Гораном Ивковићем и предсједником Скупштине општине Невесиње Момчилом Вукотићем.

Шеранић је након састанка рекао да се ради о уобичајеним посјетама када се разговара о здравству и социјалној заштити и стању у здравственим и социјалним установама.

Рекао је да у одличним условима функционишу Дом здравља Невесиње и Центар за социјални рад и да се у сарадњи са републичким органима осигурава све по питању здравствене и социјалне заштите.

Шеранић каже да има и изазова, али да је улазак Дома здравља Невесиње у трезорски начин пословања показао да се ради о озбиљној установи која може бити примјер свима.

Разговарало се о даљем развоју капацитета Центра за ментално здравље у Невесињу и о новим услугама.

„На бази сљедећих разговора је проширење капацитета Болнице заједно са Домом здравља у области палијативне његе. Нисам знао да постоји могућност образовања медицинског кадра овдје и то је добродошло у смислу стварни о којим ћемо даље причати. Трећа тема о којој смо говорили је рад сестара у локалној заједници с обзиром да је општина велика и да постоји потреба дјеловања у удаљеним селима. Дао сам им информацију како да се то планира и на који начин извести“, рекао је Шеранић.

Прокоментарисао је да ма изазова, али да нису крупни. Разговарало се и о функционисању Удружења „Моја нада“ и о њиховој улози у заједници, те је поручено да ће се покушати помоћи том удружењу да још боље ради.

Начелник Општине Невесиња Миленко Авдаловић рекао је да се разговарало о много тема.

„Ми имамо око 13 хиљада становника, али смо по величини једна д највећих општина и организација здравствене заштите је веома комплексна. Имамо удаљених села гдје је тешко путовати и директори су навели примјере из којих се види да свакодневно морају превозити пацијенте до Дома здравља или до Требиња и изражена је потреба за санитетским возилом“, рекао је Авдаловић.

Додаје и да се потребе Центра за социјални рад мултиплицирају, повећава се број старијих и немоћних и сваке године имају драстично повећање на социјалним даванима.

„До сада стижемо и надам се да ћемо и убудуће. Изражена је и спремност за помоћ удружењу Моја нада и то нас радује“, поручио је Авдаловић.

Када је у питању Удружење Моја нада размишљало се да пређе у јавну установу, али то би подразумијевало да се запосли још 4 човјека што би повећало увелико трошкове.

Подијели...
Извор
РАДИО НЕВЕСИЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!