Гацко

Редовни годишњи ремонт у РиТЕ Гацко

Ремонтују се ових дана производни погони у Српској. У термоелектранама је највише посла. Гачани су од ове седмице засукали рукаве док у Угљевику могу да одахну, завршили су редовни годишњи ремонт. Радовима задовољан и први човјек ЕРС-а.

„Урађене су значајне активности које су пропуштене у ранијим ремонтима тако да је ово неки продужени редовни ремонт. Они су планирали да направе још таква два продужена ремонта до 2027. када ће се обавити капитални ремонт термоенергетског постројења“, изјавио је Лука Петровић, генерални директор ЕРС-а.

Потрајали су радови у Угљевику, потрајаће и у Гацку. Доста тога се мора средити каже директор гатачког гиганта. Акценат је на котлу и турбини.

„Планирано је да траје нешто дуже од уобичајеног редовног годишњег ремонта зато што је и обим радова није уобичајан у односу на редовни ремонт. Биће нешто више радова на турбинском постројењу на турбини“, истакао је Максим Скоко, директор РиТЕ Гацко.

Вишеград и Бочац имају лошију производњу, вода у Билећком језеру је испод коте, кажу у Електропривреди. Ипак, ХЕТ производи пуном паром због потреба система.

„Сви агрегати ХЕТ-а су 100% расположиви. Управљање је по директиви ЕРС-а а у септембру ми ћемо у редован годишњи ремонт“, навео је Гордан Мишељић, директор ХЕТ-а

Овогодишња производња биће испод просјека, признаје Лука Петровић. Проблема је више, хидрологија лоша, лош угаљ у Гацку, а струја из Угљевика иде у Словенију, због свега ће бити мање прихода, а више рационализације трошкова, објашњава Петровић за АТВ.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!