Европа

Аустријски сајт тврди да је нашао жену са снимка у Бечу: У паклу сам од недјеље

Аустријски сајт “Космо” тврди да је лоцирао једну од две жене која се појављује на снимку из Беча на којем се виде две жене са дјевојчицом која личи на несталу Данку Илић. Та жена, Румунка, тврди да на снимку није Данка, већ њена ћеркица, а “Космо” наводи да су ова најновија сазнања доставили аустријској полицији.

Како пише овај портал, новинари су у контакт са женом А. Ц. С. (36) ступили преко групе на Фејсбуку. Она је, наводе, румунска држављанка и живи и ради у Бечу. Била је, како кажу, “нервозна” када је сазнала шта се дешава.

“Живим у паклу!”

– Шта да кажем? У паклу сам од недјеље! Била сам у Велсу када сам током ноћи примила неколико порука да се снимак са мојим ликом дели на свим друштвеним мрежама, на телевизијама у Румунији и Србији и да се за мном трага због несталог детета. Одмах сам у недељу отишла у полицију у Велсу и затражио помоћ, али су ме послали кући и саветовали да се пријавим полицији у Бечу у мом округу. Јуче сам отишла у полицију у 21. округ, тражила сам да ми помогну и заштите мене, заштите моје дете и моју мајку. Управо су ме послали кући. Данас је ситуација постала алармантна јер је моје лице било лако препознатљиво у свим медијима. Била сам јако уплашена, нисам знала шта да радим. Обузео ме страх да ћу остати без посла – изјавила је жена за “Космо”.

Разговор с њом, пише “Космо”, био је емотиван и тежак јер је била у шоку. Размишља, наводе, само о томе шта би се могло десити да су је препознали на улици и да је позвана полиција.

“Полиција ми се извинила”

– Оно кроз шта пролазим је страшно! Нико на свету не може да схвати каква је ово ноћна мора! Могла сам невина да страдам. Ја сам мајка, саосећам због детета из Србије и волела бих да га нађу. Али оно што пролазим са својом мајком је исто тако застрашујуће! Сада је полиција дошла у моју кућу, све сам им испричала и на крају су се извинили за патњу коју сам претрпела. Замолили су ме да дођем сутра код њих да потпишем протокол. Само желим да ова прича остане иза мене и да покушам да је заборавим – нагласила је млада Румунка за “Космо”.

Када је бечка полиција објавила посљедње саопштење и медијске извјештаје са фотографијама сумњивих жена у Фејсбук групи „ Балкански женски клуб ” у којој их тражи цела Аустрија, чланица групе Б. С. написала је да је њена колегиница Румунка у Бечу живи и ради, види се на слици. Ову причу је потврдила и Бојана у интервјуу за “Космо” магазин.

“Желим да се Данка нађе жива и здрава”

– Моја колегиница је за викенд отпутовала у Велс са својом мајком и њеном двогодишњом ћерком. Док је била тамо, сазнала је да се за њом трага у Бечу због несталог детета из Србије. Иако је снимак био мутан, она се уплашила и отишла у полицију у Велсу. Очигледно тамо нису озбиљно схватили њене мотиве, па се у Беч вратила нелагодно. Међутим, када су се данас у медијима појавиле фотографије на којима се јасно види њено лице, позвала сам је и упозорила је. Била је веома уплашена јер није лако када недужна особа сазна да полиција и грађани интензивно трагају за њима због сумње да су отели дете. Добро познајем ћерку моје колегинице, као и њену мајку која брине о детету. Желим да се овај случај реши на најбољи могући начин, а то значи да се мала Данка нађе жива и здрава и врати кући. Волела бих и да помогнем колегиници да не упадне у велике проблеме – рекла је за “Космо” Б. С.

Подсјетимо, Данка Илић нестала је 26. марта код Бањског Поља у Бору откад траје потрага за њом. За њом је расписана и Интерполова потјерница, а због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем “Пронађи ме”, преноси Блиц.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!