Требиње

Терориста из Француске ухапшен у Требињу. Величао Хитлера (ФОТО)

Алексис Исаурат из Француске који се сумњичи за кривична дјела везана за тероризам, оружје и високу технологију ухапшен је данас у околини Требиња.

Из Полицијске управе Требиње, наводећи иницијале, казали су да је, горе наведени, ухапшен данас око 16.10 часова.

Дана 29.12.2023. године на подручју града Требиња лишено је слободе лице које се налази на централној потерници реп.Француске, иницијала И. А. Х. Ф. Ј., 1987. годиште, за кривично дјело промет експлозивних материја, оружја и муниције, дјела високе технологије. Након предузетих свих полицијских мјера и радњи лице је пронађено и лишено слободе у граду Требињу око 16.10 часова, без пружања отпора – навели су из ПУ Требиње.

ФОТО:АТВ

Хапшен у Бањалуци

Алексис је у мају ове године ухапшен у Бањалуци, а на основу потјернице коју је за њим расписао Интерпол у Паризу.

“У сарадњи са Управом за борбу против тероризма и ектремизма полицијски службеници ПУ Бањалука дошли су до сазнања о евентуалном мјесту боравка А.И.Х.Ф.Ј., држављанина Француске, за којим је расписана међународна потјерница од стране Интерпола Париз. Након проналаска и утврђивања идентитета осумњичени је ухапшен”, навели су тада из ПУ Бањалука.

Такође, тада су додали да је о свему обавијештен Суд БиХ те да је Исаурат спроведен у Сарајеву.

Суд БиХ одредио је тада привремени притвор држављанину Француске, који је ухапшен у Бањалуци на основу црвене потјернице Интерпола Париз.

“У поступку изручења потраживаног Алексиса Исаурата Суд БиХ је донио рјешење којим је према потраживаном одређен привремени притвор који може трајати најдуже 18 дана односно до 28. маја или до нове одлуке суда”, рекли су тада у Суду БиХ.

Изашао на слободу

Након истека привременог притвора, он је пуштен на слободу, јер није затражено његово изручење.

Пуштен је на слободу, али потјерница није повучена, те је и даље остала активна.

Користио више имена

Исаурат је користио више имена због чега је полиција имала тежак задатак да преко Интерпола потврди његов идентитет. У појединим документима користио је име Алексис Исаурт, а у другим Франк Сарон.

Величао Хитлера

О њему су извјештавали медији у Француској, Словачкој, Италији и Мађарској гдје је у неколико наврата хапшен. Више пута осуђиван је због посједовања оружја. У медијима се наводило да се Исаурат истицао по расистичким и хомофобним ставовима које је износио на интернету. По тијелу има више тетоважа којима се величају нацисти и Адолф Хитлер.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!