Требиње

Доктор из Требиња дочекује пацијенте прикачен на кисеоник, док се бори за свој живот

Доктор Александар Бабић из Требиња болује од цистичне фиброзе те има Картагенеров синдром, али сваки дан несебично долази на посао и помаже пацијентима. Његове колеге љекари су изразили жељу да му помогну у лијечењу.

Како је написао његов колега Ивица Здравковић на свом „Фејсбук“ профилу, Аца има 47 година, ожењен је, ради као љекар у дому здравља. И на кисеонику је по цијели дан с обзиром на то да се бори са цистичном фиброзом, која му је уништила плућа.

-Бори се као лав. Иде на посао под кисеоником. Не да се. И тако већ годинама – казао је он, пише Српскаинфо.

С обзиром на Ацину несебичност и страст према помагању људима, Здравковић је одлучио да пронађе начин како би помогао њему.

Писао је Универзитетској клиници за торакалну хирургију у Бечу, која је у посљедњих пар година извела највише трансплантација плућа у Европи, како би га прегледали и оперисали уколико је то могуће.

С обзиром на то да му нису још одговорили, Здравковић се нада да неко од колега има контакт са љекарима у Бечу на наведеној клиници како би ургирали да га само прегледају и кажу колико је операција могућа.

Његов случај је посебно тежак и с обзиром на то да има Картагенеров синдром, што значи да су му сви органи смјештени напокако, у смислу да је срце десно, јетра лијево и слично.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Преко
СРПСКА ИНФО
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!