Сарајево

Министри сагласни: Шћепан поље приоритет

Изградња моста и приступних цеста према граничном прелазу Хум – Шћепан Поље заједнички је приоритет, потврдили су на данашњем састанку у Сарајеву министар комуникација и промета Босне и Херцеговине Един Форто и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић.

Босна и Херцеговина је буџетирала средства за изградњу моста, а у сарадњи с Министарством саобраћаја и веза РС као и Владом Црне Горе се интензивно ради на осигуравању средстава за изградњу и реконструкцију приступних цеста са обје стране границе.

Тај путни правац је у катастрофалном стању, а ријеч је о магистралном путу који повезује два главна града, Сарајево и Подгорицу.

Направљен је значајан искорак на комплетирању документације и активности у циљу осигуравања средстава за изградњу цесте чији почетак изградње очекујем у свом мандату.

“Оно што ме охрабрује јесте постојање политичке воље на свим странама које у изградњу требају бити укључене. Како црногорске, тако и наше стране укључујући и ентитетски и државни ниво власти”, рекао је Форто.

На састанку је разговарано и о измјенама просторног плана Брчко дистрикта од којег зависи изградња двије аутоцесте Тузла – Орашје и Добој – Бијељина, као и новог моста Брчко – Гуња.

Подијели...
Извор
НЕЗАВИСНЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!