Требиње

Осујећен покушај интернет преваре у Требињу

Требињска полиција трага за непознатим особама које су онлајн преваром покушали да оштете једну фирму из Требиња, шаљући клијентима измијењене инструкције плаћања.

“Полицији је пријављено да је једно или више непознатих лица направило нове адресе електронске поште са којих су слали измјењене инструкције плаћања пословним партнерима пријавиоца”, наводе у ПУ Требиње.

Незванично сазнајемо да су овај покушај преваре надлежни у фирми сами уочили, након што су клијенти почели да их позивају и распитују се зашто су промијенили инструкцију за плаћање. Испоставило се да иза свега стоје непознате особе, које су злоупотребили податке фирме. Покушај преваре је на вријеме уочен и обавијештени су сви клијенти, тако да фирма није претрпила финансијску штету.

“На основу нових инструкција које су дали клијентима, сумња се да иза свега стоје особе из иностранства, односно региона. Рад на случају је у току”, каже извор близак истрази.

У ПУ Требиње наводе да је све квалификовано као кривична дјела преваре, те неовлаштен приступ заштићеном компјутеру, компјутерској мрежи, телекомуникационој мрежи и електронској бази података.

“ПУ Требиње апелује на све да своје компјутере и адресе електронске поште заштите од порука сумњивог садржаја, да не отварају непознате линкове у електронској пошти, да користе што сложеније лозинке, да пазе гдје и како користе јавну wi-fi мрежу”, саопштено је из ПУ Требиње.

Подијели...
Извор
АТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!