ЗанимљивостиЗдрављеНачин живота

Да се најежиш. Даје бубрег за српског кошаркаша

Да хуманост не познаје године доказао је Хајрудин Реџовић (73) из Сјенице, који је спреман да повријеђеном српском кошаркашу и репрезентативцу Бориши Симанићу поклони свој бубрег.

Симанић је доживио тешку повреду у утакмици против Јужног Судана на Свјетском првенству у Манили. Испрва се није чинило да су ствари толико озбиљне, али је Бориша завршио у болници, морао је на операцију, а ствари су се посебно закомпликовале, те је српском кошаркашу одстрањен бубрег.

Бориша се сада осјећа боље и српски репрезентативац је из Маниле допутово са остатком кошаркашке репрезентације, која је на Свјетском првенству освојила вицешампионско мјесто.

Српски навијачи су заједно са “орловима” пролазили кроз сваки пораз или победу, пружајући невјероватну подршку посебно повријеђеном Симанићу.

Корак даље отишао је Хајрудин Реџовић (73) из Сјенице који је на својим друштвеним мрежама подијелио објаву у којој је изразио спремност за невјероватан хумани гест.

“Имам 73 године и 9 мјесеци али сам спреман да, ако медицинску услови дозвољавају, одмах дам бубрег кошаркашу Симанићу да он има оба и да може да успјешно настави кошаркашку каријеру”, написао је Хајрудин.

На његов гест нико није остао имун, људи су у коментарима пружили подршку, али и спремност да на исти начин и они помогну.

Подијели...
Преко
Serbian Times
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!