Црна Гора

У Херцег Новом рестрикције воде. Санација тунела између Требиња и Дубровника

Због санације хидротунела између хидроелектрана Требишњица и Дубровник од поноћи до 13. септембра биће обустављено водоснабдијевање преко Плата.

Могуће је да ће најављене рестрикције воде трајати и краће од десет дана, извјештава ХН телевизија. Потрошачи ће укупно имати воду четири сата дневно; по два ујутру и послијеподне, односно увече. Уколико то резерве буду дозвољавале, могући су и  дужи периоди, казао је за РТХН технички директор “Водовода и канализације” Херцег Нови Горан Симовић.

– Водовод је спреман, формиране су дежурне екипе, то су радници са дугогодишњим  искуством, тако да не очекујемо неке веће проблем. Гдје год будемо могли да дамо воду и дуже од овога рока, то ћемо и учинити. Надамо се да ћемо моћи, што зависи од тога гдје се потрошачи налазе у односу на припадајући резервоар. Уколико резерве воде буду  омогућавале да идемо и преко рока од два сата, ми ћемо врло радо пустити воду и дуже потрошачима, што се надам да ће у неким дјеловима града и бити, поручио је Симовић.

У наредном периоду ће бити доступно око 200 литара воде у секунди са Опачице и из Конавала, уз додатне количине из Регионалног водовода за Каменаре и Бијелу.

– Када је ријеч о водоизворишту Опачица ићи ће нам у прилог и хидрометеоролошка ситуација претходних дана када је био велики обим падавина, тако да ће Опачица радити пуним капацитетом. Све четири пумпе су исправне, све је припремљено, тако да ће она моћи да даје свој максимум од неких 160 литара у секунди. Имаћемо и са хрватске стране – из Карасовића додатно још око 40 литара у секунди, што значи да ће неких 200 литара у секунди бити расположиво за цијели град. Изузетак су Бијела и Каменари који ће имати двадесетчетворочасовно водоснабдијевање из Регионалног водовода.

Најтеже у дијелу Мељина

Насеља од Суторине до Савине имаће воду од седам до девет и од 19 до 21 сат, а од Мељина до Бијеле од пет до седам и од 17 до 19 сати. Жвиње, као и друга насеља која из техничких разлога не могу добити воду, снабдијеваће цистерном.

– Најпроблематичније су Жвиње и дио Мељина, тако да смо за височије зоне обезбиједили три цистерне. Такође, за најкритичније тачке ћемо обезбиједити резервоар од пет кубика воде, како би колико – толико ублажили посљедице ових рестрикција – казао је Симовић.

Бијела и Каменари имаће континуирано водоснабдијевање из Регионалног водовода.

Подијели...
Извор
ГЛАС СРПСКЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!