Политика

Нереди у најави! Први човјек СДС-а најавио немире ако прође закон о клевети

Лидер СДС Милан Миличевић најавио је немире уколико прође закон о клевети у Републици Српској.

Ако прође, а он (Додик) има руке да прође, то ће изазвати велике немире, озбиљне демонстрације у Републици Српској и ја не да то мислим, ја то знам. И ако то буде прошло потрудићемо се да тако то буде – поручио је Миличевић.

Миличевић је казао и да ће сарађивати око остваривања заједничког циља – смјене власти у РС, са Јеленом Тривић иако му није честитала на избору за предсједника СДС.

Додик интензивно вријеђа Бошњаке, шта за вас они значе?

– То се покаже на дјелу. Могу рећи да од момента кад сам постао начелник Теслића 2012. године у скупштинској већини са мном су и бошњачки представници који су ме подржали. Та подршка је плебисцитарна, на шта сам јако поносан. Исто је тако и са Хрватима у Теслићи. Тако је и са Србима. У администрацији имам Бошњака и Хрвата – рекао је Милан и додао:

– Ја као Милан Миличевић, предсједник СДС, уважавам и поштујем све народе који живе у Босни и Херцеговини. Мени не пада на памет да икога вријеђам, јер не желим да и мене неко вријеђа. Ту сам да се уважавамо и поштујемо. Како кад одемо као туристи у свијет – у Шпанију, Грчку, Истанбул – да се дивимо ономе што тамо видимо, тамо можемо, а овдје не можемо? Наши људи се вани друже интензивније него овдје. Мене мало нервира да о овоме причамо зато што сам, као и многи други, једноставно тако васпитан – рекао је.

Хоћете рећи да су ове друге у кући учили да мрзе?

– Можда нису, али имате ту доста који манипулишу националним осјећањима, који мисле да ако кажу нешто ружно о онима другима да ће добити већу подршку. Не мислим тако. Заиста вјерујем у добро у људима – каже Миличевић.

САРТР је наступао у Бањалуци, режимски медији су од тога направили проблем, а ви сте стали у одбрану глумаца и НСРС?

– Кад оголимо читаву ту причу доћи ћемо до узрока који је баналан, јер неко хоће да постави неког за директора НСРС, а онда изманипулише људе на јако безобразан начин. Не треба међу људима распиривати негативне осјећаје. Не можете ставит умјетника у кавез. Он прође између решетака зато што је то природно. Волим културу и умјетност и мислим да то што се десило, и то што је изманипулисано, велика је љага на РС и Бањалуку. Људи тако не мисле. Не можете ви људску мисао везати ни законом о клевети – рекао је Милан.

Хоће ли проћи тај закон?

– Људи могу по том закону бити стрпани у затвор, а медији отићи у стечај. Власт која није спремна да слуша критику то смета и увијек су то аутократски режими. Ако прође, а он (Додик) има руке да прође, то ће изазвати велике немире, озбиљне демонстрације у Републици Српској и ја не да то мислим, ја то знам. И ако то буде прошло потрудићемо се да тако то буде – каже Миличевић.

Како мислите срушити Додика и његов режим?

– Ја сам увијек да се то деси на изборима. Нисам неко ко је за силу, али за протесте и изражавање воље у видовима парламентарне борбе – за то јесам. То је нешто сасвим легитимно, али ни у којем случају нисам за насиље. Како побиједити? Прво на локалним изборима побиједити у што више општина не само у позицијама начелника него и општинским одборима. Исти такав рецепт треба примијенити и на Општим изборима. Обучићемо људе како “бранити” бирачке кутије. То смо показали и у Бијељини – рекао је Милан.

Да ли је Шаровић љут на вас?

– Сви људи који имају енормно политичко искуство имају мјесто у СДС да то своје искуство пренесу на младе људе. Отворено кажем у моме тиму ја ћу бити најстарији, а сви ће бити много млађи. Шаровић је добио позивницу, али није дошао – додаје Миличевић.

Да ли вам је честитао?

– Не – кратко и јасно рекао је Милан.

Али вам је честитао Додик и позвао вас на сарадњу, да ли ћете сарађивати?

– На овај начин како он то замишља сигурно не. Његову честитку сматрам пристојном гестом – каже Миличевић, преноси Н1.

Није вам честитала ни Јелена Тривић?

– Бићу самокритичан, пошто нисам честитао Тривић кад је изабрана можда ми је због тога вратила. То на тај начин оправдавам. Не треба имати сујету, Тривић и ја ћемо сигурно сарађивати око остваривања заједничког циља – смјене власти у РС – закључио је Милан Миличевић.

Пратите нас на друштвеним мрежама | Facebook | Instagram |
Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!