Политика

Вукановић поручио Јелени Тривић шта мисли о “њезиним појачањима” која сакупља широм Српске. Принципијелно је против једне ствари

Посланик ДНС у Народној скупштини Републике Жељко Дубравац слетио је са трећег пута Ненада Нешића и отклизао на четврти пут са Јеленом Тривић.

Написао је ово на свом блогу народни посланик Небојша Вукановић, уз коментар “ријеч је ријеч, ал’ погажена!”

– Након Драгана Брадара, који је отишао код Дарка Бањца у НПС, он је други посланик који је напустио ДНС након избора, па је Нешићева књига спала на два слова, брата Предрага и Николину Шљивић – пише Вукановић.

Тврди да му је информација о Дубравчевом напуштању ДНС потврђена, а ускоро ће стићи потврда, јер је Дубравац рекао да ће се о даљим корацима огласити наредних дана.

– Незванично, Дубравац је прије одлуке о напуштању ДНС боравио у Србији, састао се у Новом Саду са утицајним људима који су му препоручили да пређе код Јелене Тривић, а да ли је ова информација тачна сазнаће се наредних дана, или најкасније на наредној сједници Народне скупштине Републике Српске послије Васкрса и празника, када се очекују веће турбуленције и преласци још неких посланика – тврди Вукановић.

Додаје да би се Тривићевој ускоро могла придружити и два одборника СДС из Челинца.

– Пуно среће у раду Јелени Тривић и њеном Народном фронту, али сам принципијелно против „папака“, прелазака и прелијетања посланика и одборника из власти у опозицију и обрнуто. Коначно би се то требало онемогућити измјенама Изборног закона, јер политичка корупција наноси огромну штету друштву и политичком систему – поручио је Вукановић.

Откако је објелоданила да оснива Народни фронт Јелена Тривић обилази Републику Српску, а у њене редове прикључују се актуелни политичари, махом из ПДП и СДС.

Данас је, међутим, добила појачање и из владајуће коалиције, односно највеће владајуће партије СНСД.

Наиме, након што је обишла Семберију и Херцеговину, Тривићева се јуче и данас упутила на запад Српске гдје је обишла Шипово и Мркоњић Град и разговарала са својим симпатизерима.

Убрзо се похвалила и новим члановима међу којима се нашло пет одборника, међу којима су и два бивша члана СНСД.

Ријеч је о одборницима из Шипова Милану Плавшићу, који је прошле године искључен из СНСД, те Дражену Проли који је такође искључен из те странке, јер како каже “није слушао”.

Осим њих, Тривићевој су се придружила још три одборника из Шипова, Купреса и Мркоњић Града, који су у Народни фронт прешли из њене дојучерашње странке ПДП.

– Народни фронт постаје снажнији за још четири одборника. Овој причи придружују се одборници из Шипова Милан Плавшић, Драженко Проле и Милован Пиљић (ПДП), те један одборник из Купреса (Република Српска) Милан Милишић (ПДП) – похвалила се Тривићева на друштвеним мрежама.

Подијели...
Извор
СРПСКА ИНФО

2 Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Користите блокатор реклама

Наш систем је детектовао да користите неки од блокатора реклама. Ако бисмо те могли замолити да га искључите док читате наше вијести били би ти много захвални. Хвала ти унапријед!